СБУ оголосила підозру представнику «російського земляцтва»

Новини

У Службі безпеки України заявили про викриття контррозвідкою чергового пропагандиста «русского мира».

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Як встановили в спецслужбі, громадянин України, представник Дніпровського земляцтва Росії нібито готував і розміщував в інтернеті антиукраїнські матеріали в підтримку терористичних «ЛДНР» і так званої «Новоросії». В СБУ також заявили, що чоловік закликав до створення фейковий Дніпропетровської народної республіки.

«За словами агітатора, він був завербований ФСБ РФ на матеріальній основі під час перебування на території країни-агресора в Москві. Російські спецслужби» вийшли «на чоловіка через його знайомих, які проживають в РФ», – сказано в повідомленні.

В СБУ додали, що за свою діяльність чоловік отримував гроші. Його також підозрюють у збиранні розвідувальної інформації про обстановку в регіоні.

«Показово, що під час однієї з поїздок в РФ для звіту про виконання завдань житель Дніпропетровщини отримав від російської спецслужби нагороду – медаль до 100-річчя ВЧК-КГБ-ФСБ», – відзначили в спецслужбі.

  • В Сумській області СБУ затримала 19-річного сумчанина, який готував теракт 23 серпня під час святкування Дня прапора України та проведення концерту «KVARTAL-FEST».