«Повне якесь пекло»: російський журналіст поскаржився на курси для військових репортерів у Криму

Новини

На навчально-практичних курсах «Бастіон» в окупованому Криму, які проводяться з 2006 року (організоватор – Союз журналістів Москви за участю Міноборони РФ), військових репортерів били і поливали баранячої кров’ю. Під виглядом терористів під автоматні черги їх змушували повзати по камінню з мішком на голові.

Про це повідомив співробітник «РИА Новости» Святослав Павлов виданню «Медіазона». Репортер розповів, що під час тренінгу його учасників не раз били російські морпіхи.

Він заявив, що вже звернувся до правоохоронних органів РФ зі скаргою.

Павлов в Латакії, Сирія Фото: Facebook

«Там одній дівчині порвали вухо, тому що у неї там була сережка на вусі – у неї відірвали сережку і все, вухо порвано. Іншу дівчину з істеричним припадком відвезли на швидкій. Якомусь хлопцеві з арабської редакції відбили ребра, у мене була розбита морда і тіло. Постраждалих було багато. Мій колега пішов в лазарет, попросив надати йому допомогу, але йому там сказали: «Тебе били професіонали, все у тебе повинно бути добре. Основний наратив лекцій був про те, що журналіст – він ніхто, він нічого не може і нічого не знає, і все йому потрібно узгоджувати з силовиками. Я офігеваю», – стверджує журналіст «РИА Новости».