Кримськотатарського журналіста Мемедемінова в РФ засудили до 2,5 років в’язниці

Новини
Наріман Мемедемінов Фото: Facebook Крымская солидарность

Громадського журналіста і блогера з окупованого Криму Нарімана Мемедемінова, якого російські правоохоронці звинувачують в публічних закликах до тероризму, Південний військовий окружний суд в Ростові-на-Дону засудив до 2 років і шести місяців позбавлення волі.

За словами адвоката Мемедемінова Едема Семедляева, захист має намір оскаржити вирок.

У своєму останньому слові Мемедемінов назвав «шаблонним» судочинство і право в РФ. Він закликав журналістів продовжувати проводити роботу з інформування про ситуацію в Криму і судові процеси над жителями півострова.

1 жовтня в Києві на Майдані Незалежності громадські активісти, журналісти та друзі Мемедемінова зібралися з плакатами в руках, щоб підтримати Нарімана і продемонструвати свою з ним солідарність.

Нагадаємо:

  • 22 березня 2018 року в окупованому Криму російські силовики в селі Холмовка Бахчисарайського району обшукали будинок кримськотатарського активіста, блогера Нарімана Мемедемінова, затримали його і відвезли на допит в «кримське управління ФСБ» в Сімферополі. Активіста обвинуватили в нібито закликах до здійснення терористичної діяльності за ст. 205.2 КК РФ за публікацію на каналі Youtube в 2012-2013 роках новинних відеороликів.
  • 23 березня 2018 року«Київський районний суд» Сімферополя заарештував Мемедемінова.
  • 29 травня в Росії Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону ухвалив з 10 червня приступити до розгляду по суті справи Нарімана Мемедемінова.