Донецька область може залишитися без водопостачання вже в листопаді – Лубінець

Новини

Комунальному підприємству «Компанія “Вода Донбасу” загрожує відключення від електромереж через борг у більш ніж два мільярди гривень. Компанія забезпечує водою мешканців Донеччини як підконтрольних територій Донеччини, так і окупованих. 

Про це розповів  голова комітету з питань прав людини, деокупації і реінтеграції тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях, АР Крим і Севастополя Дмитро Лубінець, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

“Найкритичніший об’єкт – це водопостачання у Донецькій області. Це величезна проблема з комунальним підприємством “Вода Донбасу”, яке постачає воду на окуповану територію Донецької області, не отримує за це сплати, і кожен місяць ми накопичуємо борги. Третього листопада може бути відключення цього підприємства від мережі електропостачання, і Донецька область залишиться без води, як окупована, так і не окупована частини. На даний момент борг складає вже більше двох мільярдів гривень. На інвестиційному форумі ми повинні підняти це питання і почути механізми його вирішення”, –  зазначив Дмитро Лубінець.

Він допускає, що Питання реконструкції мереж водопостачання може обговорюватись на міжнародному інвестиційному форумі щодо відновлення Донбасу, який заплановано на 29 жовтня у Маріуполі.

Також, за словами голови парламентського Комітету, серед важливих для Донбасу питань залишається надання учасникам АТО та  ООС земельних ділянок, а також  спрощення процедур перетину контрольно-пропускних пунктів в’їзду та виїзду.

Нагадаємо:

  • Президент України Володимир Зеленський анонсував , що у жовтні в Маріуполі відбудеться інвестиційний форум, на якому обговорюватимуть питання відновлення інфраструктури Донбасу.
  • КП «Компанія «Вода Донбасу» надає послуги водопостачання споживачам 289 населених пунктів, послуги водовідведення – споживачам 79 міст і селищ Донецького регіону.