Глава МЗС запропонував Зеленському плани “А” і “Б” щодо врегулювання ситуації на Донбасі. ОБСЄ презентувала звіт

Новини
Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко і президент України Володимир Зеленський Фото: Facebook MFA of Ukraine

У МЗС України є «два плани»: «А» і «Б» щодо врегулювання ситуації на Сході України.

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в програмі «Свобода слова з Савіком Шустером».

«Всі ці плани розроблені і запропоновані президенту. І це його завдання, людини, яку ви обрали президентом, прийняти ці складні, неприємні, важкі рішення, які потім доведеться, напевно, пояснювати всім», – сказав Пристайко.

За даними спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, спочатку року кількість підтверджених жертв серед цивільного населення становить 115 осіб: 16 загиблих і 99 поранених.

З 16 по 29 вересня СММ зафіксувала понад 9650 порушень режиму припинення вогню.

У період з 23 по 29 вересня середньодобовий показник досяг значення 886 порушень режиму припинення вогню», – повідомляють в організації.

  • До проведення місцевих виборів на сході України РФ повинна виконати свої оборонні зобов’язання в рамках Мінських угод, включаючи виведення своїх сил, роззброєння і розформування незаконних збройних формувань в «Л/ДНР», заявила заступник політичного радника місії США при ОБСЄ Лейн Дарнелл Баль під час засідання постійної ради ОБСЄ у Відні.