Рябошапка призначив своїм заступником Трепака, який передав до НАБУ «чорну бухгалтерію» ПР

Новини
Віктор Трепак Фото: asn.in.ua

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка призначив своїм заступником колишнього першого заступника голови СБУ Віктора Трепака, який у травні 2016 року передав до НАБУ документи так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.

Про це повідомляє пресслужба Генпрокуратури.

«Генеральний прокурор Руслан Рябошапка 8 жовтня 2019 року підписав наказ про призначення Віктора Трепака заступником Генерального прокурора», – йдеться у повідомленні.

Віктор Трепак у 1997 закінчив Львівський державний університет ім.Івана Франка, в 2002 році – Львівський інститут внутрішніх справ при Національній академії внутрішніх справ України за спеціальністю «правознавство».

З 2000 року був призваний на військову службу в органи СБУ, де проходив її на оперативних і керівних посадах. З 2015 по 2016 роки Трепак займав посаду першого заступника голови СБУ – начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Трепак відомий участю у розслідуванні справи «діамантових прокурорів» і передачею в травні 2016 року до НАБУ документів щодо так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів, що підтверджують незаконні виплати «регіоналами» готівкових коштів високопосадовцям.

З липня 2016 року по 31 серпня 2018 року Трепак був професором кафедри Національної академії СБУ, з 1 вересня 2018 року по жовтень 2019 року – доцент кафедри кримінального права і кримінології Львівського національного університету ім.Івана Франка.

Трепак – кандидат юридичних наук. Учасник бойових дій на Сході України.

Нагадаємо:

  • 6 вересня Руслан Рябошапка підписав наказ про призначення Віталія Каська першим заступником генпрокурора, який вже працював на цій посаді.
  • 11 вересня Руслан Рябошапка призначив колишнього нардепа Віктора Чумака заступником генпрокурора – головним військовим прокурором. На виборах президента Чумак очолював штаб кандидата Анатолія Гриценка.