ЮНЕСКО заслухає доповідь про ситуацію в Криму

Новини
Фото: AP

В ЮНЕСКО представлять доповідь про результати моніторингу ситуації в тимчасово окупованому Росією Криму. Це питання включено до порядку денного 207-ї сесії Виконавчої ради організації, яка 9 жовтня почала роботу в Парижі.

Про це повідомили в Постійному представництві України при ЮНЕСКО, передає агентство Укрінформ.

«Згідно з порядком денним, в ході роботи сесії буде представлена доповідь генерального директора ЮНЕСКО про виконання попередніх рішень Виконавчого ради «Моніторинг ситуації в Автономній Республіці Крим (Україна)» в сферах компетенції Організації (включаючи переданий українською стороною інформаційний матеріал і звіти інституційних партнерів ЮНЕСКО)» , – повідомили в представництві.

За підсумками розгляду планується прийняття рішення Виконавчої ради, яким на гендиректора ЮНЕСКО покладається подальша звітність про ситуацію в окупованому Криму.

207-я сесія Виконавчої ради ЮНЕСКО триватиме до 23 жовтня.

Нагадаємо:

  • У вересні 2019 року ЮНЕСКО оприлюднила нову доповідь генерального директора організації по ситуації в окупованому Криму в сферах освіти, науки, культури, поширення інформації та функціонування ЗМІ. У документі констатується подальше погіршення ситуації на півострові у всіх сферах компетенції ЮНЕСКО.