Меркель з Путіним окремо від Зеленського поговорили про «нормандський саміт»

Новини

Під час телефонної розмови між канцлером ФРН Ангелою Меркель і президентом РФ Володимиром Путіним останній висунув низку нових вимог, які стосуються можливості проведення «нормандського саміту».

Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Зокрема, у Путіна вимагають обов’язкової імплементації «формули Штайнмайера» до українського законодавства, а також вимагають негайно відвести українські війська від населених пунктів Золоте і Петровське на території Донбасу – за твердженням Кремля, саме Україна нібито раз за разом зриває розведення сил на цих ділянках.

«Що стосується можливого проведення чергового саміту нормандської четвірки, то він повинен бути ретельно підготовлений і увінчатися конкретними результатами. Домовлено, що відповідна робота продовжиться по лінії помічників лідерів і керівництва зовнішньополітичних відомств», – заявили у Путіна.

  • Проукраїнські мешканці Станиці Луганскої і Золотого при відведенні військ стануть жертвами розправи бойовиків, йдеться у відкритому зверненні благодійного фонду «Восток-SOS» до президента та уряду України з приводу заходів з імплементації так званої «формули Штайнмаєра».