Дані порталу координації міжнародної технічної допомоги ProAID не завжди співпадають з актуальною інформацією – Мінекономрозвитку

Новини

Перелік проектів міжнародної технічної допомоги на Порталі  її координації відображається із запізненням, тому інформація на ньому може не містити актуальної інформації.

 Про це Центру журналістських розслідувань повідомило міністерство економічного  розвитку України у відповіді на запит.

Перелік проектів міжнародної технічної допомоги, зареєстрованих Мінекономрозвитку,  першопочатково розміщується на його сайті  з метою інформування та надання доступу до планів закупівель.

На основі цього переліку проектів формується перелік проектів МТД на офіційному порталі proaid.gov.ua.  У міністерстві радять використовувати інформацію, подану на сайті Мінекономіки, а не на веб-порталі координації МТД.

“Інколи виникає ситуація, коли розміщена на сайті оновлена інформація ще не відображена у наборі відкритих даних. Хоча такі випадки трапляються не часто, рекомендуємо для аналізу використовувати файл, розміщений на сайті Мінекономіки, який може містити більш актуальну інформацію”, – йдеться у відповіді Тараса Качки, заступника міністра економрозвитку та торгівлі  на запит Центру журналістських розслідувань.

ЦЖР порахував, що на сайті Мінекономрозвитку розміщено дані про 88 проектів на відновлення Донбасу та підтримки ВПО (без статусу), а на порталі координації міжнародної допомоги ProAID – їх 85. Шість із них – анульовані, 10 – ще виконуються, а 69 – вже завершені.

  • 4 квітня 2019 року Мінекономрозвитку запустило офіційний портал координації міжнародної технічної допомоги (МТД) в Україні – ProAID, що з 2017 року працював у тестовому режимі. 
  • У міністерстві заявили,  що “на порталі міститься повна актуальна інформація про чинні проекти міжнародної допомоги Україні, їхні цілі, ініціаторів, донорів та стан реалізації”. При цьому на Порталі залишилась позначка, що він працює у тестовому режимі.