На Херсонщині біля Криму ЗСУ провели навчання зенітників з бойовими стрільбами

Новини
Фото: Facebook Повітряне командування "Схід"

В Херсонській області на полігоні «Ягорлик» неподалік окупованого Криму успішно завершилися чергові комплексні тактичні навчання підрозділів зенітних ракетних військ Повітряних Сил Збройних Сил України з бойовою стрільбою.

В ході навчань свою бойову майстерність відточували екіпажі зенітних ракетних комплексів С-300ПТ та БУК-М1, повідомляє повітряне командування «Схід».

Фото: Facebook Повітряне командування «Схід»

«Під час протиповітряного бою у новому районі у складі зведеного зенітного ракетного полку бойові розрахунки новоствореного підрозділу Харківського зенітного ракетного полку повітряного командування «Схід» виконали бойові стрільби з зенітних ракетних комплексів С-300ПТ як по повітряних, так і наземних цілях, що позначали засоби повітряного нападу противника. Разом з ними бойові пуски зенітних ракет здійснила чергова бойова обслуга за викликом з Нікопольського зенітного ракетного полку», – йдеться у повідомленні.

Фото: Facebook Повітряне командування «Схід»

Крім того, під час тактичних навчань офіцери управління та підрозділи ПвК «Схід», які входили до складу зведеного зенітного ракетного полку, в умовах, максимально наближених до бойових, успішно застосовували сучасний автоматизований мобільний командний пункт «Ореанда».

Фото: Facebook Повітряне командування «Схід»

Інші підрозділи командування також чітко організували розміщення, харчування, лазньо-пральне обслуговування, зв’язок та усе інше логістичне забезпечення для вдалого виконання поставлених завдань усіма учасниками навчань.

Фото: Facebook Повітряне командування «Схід»

Фото: Facebook Повітряне командування «Схід»

На завершальному етапі навчань усі підрозділи повернулися до пунктів постійної дислокації та знову приступили до несення бойового чергування.

Нагадаємо:

  • В кінці вересня 2019 року кораблі та катери ВМСУ провели навчання в акваторії Чорного моря, у ході яких, зокрема відпрацювали бій з кораблем противника, відбиття атак з повітря, ведення мінно-загороджувальних дій та боротьбу з ворожими диверсантами.