Аксенов позбавляється від своїх давніх заступників Полонського, Пашкунової і Опанасюк

Новини
Сергій Аксенов Фото: ТАСС

Так званий «глава Криму» Сергій Аксенов повідомив про кадрові зміни в «кримському уряді». Своїх посад позбудуться «заступники голови Радміну Криму» Дмитро Полонський, Алла Пашкунова і Лариса Опанасюк, які вони зайняли після окупації Криму Росією.

Про це Аксенов повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Сьогодні в Уряді республіки відбудуться серйозні кадрові зміни. Вони стосуються моїх заступників Дмитра Анатолійовича Полонського, Алли Миколаївни Пашкуновой і Лариси Миколаївни Опанасюк, з якими ми працювали разом більше п’яти років. Вранці я провів робочу зустріч з ними і подякував усім трьох за плідну спільну роботу, за той величезний внесок, який Дмитро Анатолійович, Алла Миколаївна і Лариса Миколаївна внесли в розвиток Криму», – написав Аксьонов.

Він нагадав, що протягом п’яти років Полонський на посаді «віце-прем’єра» курирував внутрішню політику, міжнаціональні відносини, засоби масової інформації і зв’язок.

За словами Аксенова, Полонському надійшла пропозиція очолити інвестиційну компанію, і «він прийняв цю пропозицію».

«Після переходу Дмитра Полонського на іншу роботу всі перераховані напрямки я буду курирувати особисто. Нагадаю, що Дмитро Анатолійович є моїм соратником ще з часу роботи в партії «Русское единство». Я запропонував йому залишитися в моїй команді на посаді радника Голови Республіки з внутрішньої та інформаційної політики», – повідомив «глава Криму».

Він також нагадав, що Алла Пашкунова в «уряді Криму» курувала соціальну сферу, а Лариса Опанасюк на посаді «заступника голови Радміну – керівника Апарату Ради міністрів Криму» провела «велику роботу по формуванню нових принципів діяльності Апарату Ради міністрів і взаємодії органів влади, займалася культуру, туристичну галузь і юридичну сферу».

При цьому Аксенов додав, що і Пашкунова, і Опанасюк «продовжать успішно працювати на благо республіки», проте не повідомив в яких сферах.

Нагадаємо:

  • Дмитро Полонський займав посаду «заступника голови Радміну РК – міністра внутрішньої політики, інформації та зв’язку» з жовтня 2014 року по червень 2018 року, з червня 2018 року – «віце-прем’єра Криму». У листопаді 2015 року СБУ оголосила його в розшук за підозрою в державній зраді.
  • Алла Пашкунова займала посаду «віце-прем’єра Криму» з жовтня 2014 року по даний час. З квітня 2005 року по квітень 2014 року обіймала посаду керуючого справами Верховної Ради АРК. Після окупації Криму з квітня 2014 року по жовтень 2014 року – керуючий справами «Госсовета Крыма».
  • Лариса Опанасюк обіймала посаду «заступника голови уряду – керівника Апарату уряду Криму» з лютого 2014 року по даний час. З липня 2006 року по грудень 2011 року – перший заступник міністра Ради міністрів АРК – начальник Головного юридичного управління. З грудня 2011 по лютий 2012 року – в.о. голови Республіканського комітету АРК з охорони культурної спадщини. З лютого 2012 року по лютий 2014 року – голова Республіканського комітету АРК з охорони культурної спадщини.