Від 7 до 19 років: суд в РФ засудив шістьох кримських політв’язнів до колонії суворого режиму

Новини
ФОТО: RFE/RL

Від 7 до 19 років колонії суворого режиму отримали шестеро фігурантів ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір», політичних в’язнів за сфабрикованими звинуваченнями.

Таке рішення прийняв Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на відеотрансляцію об’єднання «Кримська солідарність».

До найбільшому терміну – 19 років ув’язнення – засуджений Муслім Алієв.

Інвер Бекіров отримав 18 років.

Емір-Усейн Куку – 12 років.

Вадим Сірук – 12 років.

Арсен Джеппаров – 7 років.

Рефат Алімов – 8 років.

Нагадаємо:

  • 11 лютого 2016 року в селищі Краснокам’янка (Велика Ялта) російські силовики провели обшук в будинку Інвера Бекирова і потім затримали його за підозрою в зв’язках з організацією «Хізб ут-Тахрір», яка в Росії вважається терористичною. Обшуки також були проведені в будинках трьох кримських мусульман в Бахчисараї, Алушті і Холмівці. За їх результатами були затримані член Контактної групи з прав людини Емір-Усеїн Куку, а також Муслім Алієв і Вадим Сірук.
  • 17 квітня 2016 року в Краснокам’янці російські силовики також провели обшук в будинках і затримали двох кримських татар Рефата Алімова і Арсена Джеппарова, яких звинуватили в участі в причетності до «Хізб ут-Тахрір».