Стало відоме ім’я бойовика «ІДІЛ», фото якого показала СБУ – ЗМІ

Новини

Ватажка угруповання «ІДІЛ», якого СБУ затримала в Києві, звуть Леван Тохосошвілі. СБУ не оприлюднила нових фотографій Тохосошвілі та відео його затримання.

Про це пише Громадське радіо з посиланням на співзасновника Центру вивчення повстанських рухів Артема Конопкіна.

«Він дійсно був в структурі «Ісламської держави» заступником іншого громадянина Грузії на прізвисько «Абу Умар аш-Шишані», а справжнє його ім’я Тархан Батірашвілі. Тобто, ця людина друга в ієрархії після нещодавно загиблого Абу Бакр аль-Багдаді. Була. Бо сам Батірашвілі, тобто, «Абу Умар аш-Шишані», загинув під містом Каяра під час штурму Мосулу ще у 2016 році. Затриманий сьогодні Аль Бара, він у той час зник. Повідомлялося, що він загинув разом зі своєю сім’єю: дружиною і чотирма дітьми», — сказав Конопкін.

Фото: i0.wp.com

Конопкін пояснив: фактично затриманий був «заступником міністра оборони» угруповання «Ісламська держава». Він керував амніятом, що можна умовно назвати «службою безпеки».

«Саме амніят відповідальний за найкривавіші теракти «ІДІЛ» — атака на театр «Батаклан», теракт на концерті у Манчестері, атака на турецький нічний клуб у 2017 році, нещодавні атаки на Шрі-Ланці», — сказав Конопкін.

Нагадаємо:

  • СБУ повідомила, що під час спільної спецоперації з Міністерством внутрішніх справ Грузії та Центральним розвідувальним управлінням США затримала на Київщині одного з ключових ватажків угруповання «Ісламська держава» «Аль Бара Шишані».