РФ проводить в Чорному морі навчання з ракетними стрільбами

Крим
Фрегат «Адмірал Эссен» Черноморського флоту РФ Фото: А.Бричевский

Понад десять кораблів і суден Чорноморського флоту РФ, які вийшли з пунктів базування в окупованому Севастополі і Новоросійську, проводять 19 листопада в Чорному морі навчання з виконанням ракетних і артилерійських стрільб.

Про це повідомляє агентство Інтерфакс з посиланням на інформацію прес-служби ЧФ Росії.

«В ході проведення ракетних і артилерійських стрільб екіпажі кораблів у складі різнорідних тактичних груп проведуть комплекс навчань з тралення, ведення морського бою, пошуку і знищення підводного човна, виявлення і нанесення удару по береговому командному пункту. А також по відбиттю атаки засобів повітряного нападу умовного противника», – йдеться в повідомленні.

За інформацією штабу ЧФ РФ, завдання в морських полігонах Чорного моря виконують фрегат «Адмірал Ессен», малий ракетний корабель «Вишній Волочек», великий десантний корабель «Азов», морські тральщики «Турбинист», «Ковровец» і судна допоміжного флоту.

«У маневрах кораблів Чорноморського флоту будуть задіяні винищувачі Су-30СМ зі складу морської авіації та протиповітряної оборони флоту», – йдеться в повідомленні.

Візуальний контроль за діями корабельних сил і виконанням ними навчально-бойових вправ буде здійснюватися з використанням безпілотних літальних апаратів.

Нагадаємо:

  • В середині жовтня 2019 року понад 8 тисяч військовослужбовців ракетних військ і артилерії Росії провели одноразові навчання з бойовими і електронними пусками ракет і бойовою стрільбою в південних російських регіонах, а також на полігонах в окупованому Криму.