У Криму РФ випустить на вулиці «козаків» для «патрулювання і профілактики»

Новини
Фото: photo.vesti-ukr.com

МВС РФ в окупованому Криму приверне «козаків» до спільного патрулювання в містах та селищах півострова, а також «проведення антинаркотичних заходів, виховної роботи з молоддю».

Про це повідомляє прес-служба «поліції» в Криму.

«В даний час в регіональний реєстр народних дружин, ведення якого покладено на МВС по Республіці Крим, входить близько 40 козацьких товариств. Козаки надають серйозну допомогу поліцейським в попередженні та припиненні правопорушень, беруть участь в охороні громадського порядку, розшуку зниклих, а також займаються розповсюдженням правових знань і роз’яснення норм поведінки в громадських місцях. Найчастіше члени козацьких товариств виступають в якості понятих, беручи участь в слідчих заходах», – йдеться в повідомленні.

Фото 82.мвд.рф

Правозахисники повідомляли про те, що кримські «козаки» беруть участь в призовної кампанії і пропаганди служби в російській армії серед дітей, що порушує норми міжнародного гуманітарного права.

  • Детальніше про «козаків» дивіться у третій серії спецпроекту Центру журналістських розслідувань «Шуцмани Путіна» про комбатантів – членів незаконних збройних формувань під час  окупації Криму Росією – розповідає про козаків та їхнє підпорядкування командуванню Чорноморського флоту та Південного військового округу.