У Криму ФСБ РФ хотіла завербувати полковника ЗСУ в запасі

Новини
Фото: РИА Новости / Александр Полегенько

Контррозвідка Служби безпеки України розкрила спробу завербувати російськими спецслужбами колишнього військовослужбовця, полковника запасу ЗСУ.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

ФСБ РФ пробували завербувати українського військового, коли той відвідував рідних у Криму. Вони застосували до нього психологічний тиск, шантаж і погрози на адресу його родичів, змусивши українського військового погодитися на конфіденційне співробітництво.

Він повинен був збирати інформацію військового характеру про обороноздатність і бойової готовності військових частин в Запорізькій області.

Колишній український військовий повернувся з Криму і самостійно звернувся до СБУ, детально розповівши про обставини вербування.

  • Співробітники ФСБ РФ постійно намагаються вербувати громадян України, які регулярно відвідують тимчасово окупований Крим, примушуючи їх давати згоду на співробітництво з російською спецслужбою та збирати інформацію про українських силовиків, які несуть службу біля адмінкордону з півостровом,  повідомляє пресцентр Служби безпеки України.