Представництво президента в АРК звернулося до Apple через «російський» Крим

Новини

Представництво президента України в АР Крим направило запити компаніям Apple Incs і AFP News Agency щодо неправильного позначення тимчасово окупованого півострова та відносин з його окупантами.

«Представництво президента України в Автономній Республіці Крим реагує на події, пов’язані з неправильними позначеннями Криму або відносинами іноземних компаній з компаніями держави-окупанта в Криму», – сказано в повідомленні.

Заступник міністра закордонних справ Польщі Марчін Пшедач, а також міністр закордонних справ Литви Лінас Лінас Антанас Лінкявічюс висловили своє розчарування компанії Apple через позначення на картах Криму як російської території і нагадали, що Крим – це Україна. 

Глава литовського МЗС закликав Apple прибрати це «неосвічене» виправлення, оскільки Крим є окупованій українською територією.

Нагадаємо:

  • Apple за вимогами РФ почала показувати на карті Крим як російську територію. Користувачі Apple можуть побачити Крим російським, тільки коли знаходяться на території РФ.
  • Міністр закордонних справ Вадим Пристайко порівняв політичну помилку Apple з крадіжкою чужих ідей, а також зазначив, що міжнародна політика – не сильна сторона компанії.