Верховний суд РФ 24 грудня розгляне апеляцію на вирок фігурантам сімферопольської «справи кримських мусульман»

Новини
Фото: Facebook Крымская солидарность

У Верховному суді РФ 24 грудня пройдуть слухання з розгляду апеляційної скарги на вирок фігурантам сфабрикованої ФСБ сімферопольської «справи кримських мусульман» Теймура Абдуллаєва, Узеїра Абдуллаєва, Рустема Ісмаїлова, Айдера Саледінова і Еміля Джемаденова, засуджених Північно-Кавказьким судом в Ростові-на-Дону на строк від 12 до 17 років .

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність» з посиланням на кримський правозахисний офіс адвокатів.

«Кримінальну справу Абдуллаєва Теймура Рза-огли, Абдуллаєв Узеїра Рза-огли, Джемаденова Еміля Енверовича, Ісмаїлова Рустема Якубовича, Саледінова Айдера Діляверовіча в апеляційному порядку буде слухатися 24 грудня 2019 року о 9.30 ранку в Верховному Суді Російської Федераціі за адресою: Москва, Малий Харитоньевский провулок, 12», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялось, 18 червня 2019 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону визнав «винними» фігурантів першої сімферопольської «справи кримським мусульман» в організації або участі в «діяльності терористичної організації» і засудив їх до відбування покарання в колонії суворого режиму: Теймура Абдуллаєва до 17 років, Узеїра Абдуллаєва – до 13 років, Рустема Ісмаїлова – до 14 років, Айдера Саледінова і Еміля Джемаденова – до 12 років.

Фото: Facebook Крымская солидарность

Нагадаємо:

  • 12 жовтня 2016 року в мікрорайонах Кам’янка і Строгонівка під Сімферополем було проведено обшуки в будинках кримських татар, після чого за підозрою в зв’язках із забороненою в РФ організацією «Хізб ут-Тахрір» російським силовиками було затримано 5 мусульман: Теймур Абдуллаєв, Узеїр Абдуллаєв , Еміль Джемаденов, Айдер Саледінов і Рустем Ісмаїлов.
  • Захисники заарештованих і засуджених по «справі Хізб ут-Тахрір» кримчан вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою. Адвокат Еміль Курбедінов зазначає, що переслідувані у цій справі російськими правоохоронними органами – переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці і кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам.