За підозрою у вбивстві сина депутата Соболєва в Києві затримано екс-бійців добробату «Аратта» – ЗМІ

Новини
Автомобіль, у якому було вбито сина депутата В.Соболєва Фото: Поліція Києва

Поліція затримала двох осіб за підозрою у замаху на вбивство депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва, внаслідок якого загинув його трирічний син. Командир батальйону «Аратта» Української добровольчої армії визнав, що затримані служили в його підрозділі.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань

«Поліцейські затримали підозрюваних у вбивстві дитини. Зараз із ними спілкуються оперативники та слідчі. Проводяться невідкладні слідчі дії», – повідомили у поліції.

Начальник Головного Управління Національної поліції в м. Києві Андрій Крищенко під час брифінгу відмовився коментувати чутки про приналежність затриманих в ході розшукових заходів, вжитих після замаху на вбивство депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва, внаслідок якого загинув трирічний син депутата, до «Правого сектору» чи будь-яких інших формувань.

«Дві особи, молоді люди 19-18 років. Все інше будемо встановлювати в ході розслідування», – сказав він.

За словами Крищенка, зброєю вбивства послужив «карабін калібру 7,62 мм». 

За даними порталу «Обозреватель», затримані за підозрою у замаху на Соболєва виявилися колишніми бійцями батальйону «Аратта» Української добровольчої армії. Командир батальйону “Аратта” Андрій Гергерт (позивний “Червень») підтвердив виданню, що затримані служили в батальйоні, а також назвав їхні прізвища.

«І Семенов, і Лаврега були у мене», – сказав Гергерт. 

«Сміливий, відповідальний хлопець, один з кращих снайперів на цій війні. Не по роках талановитий, розумний. Він був нагороджений державною нагородою з рук президента Порошенка», – так охарактеризував командир батальйону одного з затриманих – Андрія Лаврегу. 

1 грудня в Києві близько 17:00 на вулиці Льва Толстого був обстріляний автомобіль депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва. Куля пробила лобове скло і влучила у трирічного сина Соболєва, який сидів на задньому сидінні. Дитина померла дорогою до лікарні. в автомобілі також знаходилися сам В’ячеслав Соболєв, його дружина – мати загиблої дитини, та ще одна жінка – член сім’ї. 

  • В’ячеслав Соболєв – колишній заступник голови правління НАК “Нафтогаз України”, засновник мережі супермаркетів «Обжора» у Донецькій області. 
  • За даними ЗМІ, Соболєв мав тривалий бізнес-конфлікт із суддею Вищого господарського суду Артуром Ємельяновим.
  • Автомобіль, в якому загинула дитина, належить фірмі, яка фігурує в кримінальному провадженні правоохоронців щодо фінансування тероризму на Донбасі.