СБУ знала про плани єдинороса Кучерявого з Севастополя прибути на материк і готувалась до затримання

Новини
Ігор Кучерявий Фото: Facebook Игорь Кучерявый

СБУ знала про плани пособника Росії в окупації Криму, севастопольського єдинороса Ігоря Кучерявого прибути на материкову Україну для оформлення українського закордонного паспорта і готувалась до його затримання на адмінкордоні з півостровом. Йому готують повідомлення про підозру у посягання на територіальну цілісність України.

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

«На адміністративному кордоні із тимчасово окупованою територією АР Крим контррозвідники Служби безпеки України затримали активного прибічника анексії півострова, члена російської правлячої політичної партії «Єдина Росія» Ігоря Кучерявого. Контррозвідники спецслужби отримали інформацію, що член так званого Севастопольського регіонального відділення партії «Єдина Росія» планує прибути на материкову частину для отримання українського закордонного паспорта», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили в спецлужбі, Кучерявий був їм відомий своєю антиукраїнською позицією.

У 2014 році, будучи учасником так званої «тактичної групи «Автоканал Севастополя», Кучерявий активно сприяв російській окупації Кримського півострова.

«Зокрема, він причетний до організації блокпостів у Севастополі та «охорони громадського порядку». За свої «заслуги» перед країною-агресором зрадник нагороджений медаллю Міноборони РФ «За возвращение Крыма» та ювілейним знаком ФСБ РФ «Ветераны спецслужб России защитникам Крыма и Севастополя»», – повідомила прес-служба СБУ.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру. 

Нагадаємо: 

  • 3 грудня 2019 року в КПВВ «Каланчак»на адміністративній межі з окупованим Кримом був затриманий до з’ясування причетності до вчинення злочинів у складі підрозділу «Самооборони Севастополя» мешканець Севастополя, член регіональної політради партії «Єдина Росія» Ігор Кучерявий. Він намагався потрапити на неокуповану територію України для оформлення українського закордонного паспорту.
  • Ігор Кучерявий був активним учасником так званої «тактичної групи» Автоканал Севастополя », яка по радіоканалу на частоті 446 MHz координувала діяльність блокпостів і виїзди бійців незаконного збройного формування» Самооборона Криму «, які нападали на супротивників окупації Криму, знімальні групи журналістів, викрадали активістів і використовувалися російськими військовими для блокування і захоплення військових частин і кораблів ВМС України. 
  • Користувачі інтернет-мережі з окупованого Севастополя та Росії висловлюють у коментарях відверту зневагу до затриманого активіста севастопольської організації партії «Єдина Росія» Ігоря Кучерявого та до всієї правлячої в РФ партії.