Хайді Грау стала новим спецпредставником глави ОБСЄ в Україні замість Мартіна Сайдіка

Новини
Спецпредставник голови ОБСЄ в Україні Хайді Грау Фото: Keystone

Швейцарський дипломат Хайді Грау призначена новим спецпредставником діючого голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі. Вона змінила на цій посаді австрійського дипломата Мартіна Сайдіка, який займав його з червня 2015 року.

Про це заявив нинішній глава ОБСЄ, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак під час відкриття пленарної сесії 26-го засідання Ради міністрів ОБСЄ в Братиславі, повідомляє пресслужба ОБСЄ.

Як зазначається, голова ОБСЄ подякував Мартіну Сайдіку «за його самовідданість і важливу роботу, яка включала конкретні досягнення в напрямку повної реалізації Мінських угод».

Лайчак також відзначив, що підтримка політичного процесу і сприяння зміцненню гуманітарної довіри в районах сходу України, яких торкнувся конфлікт, є одним з основних пріоритетів словацького головування. Він додав, що і після закінчення його головування Словаччина і надалі підтримуватиме роль спецпредставника ОБСЄ.

Посол Хайді Грау з серпня 2015 року очолює відділ з безпеки людини у Федеральному департаменті закордонних справ Швейцарії. З 2012 року вона була керівником Цільової групи з головування в ОБСЄ Федерального департаменту. З 1997 року обіймала кілька дипломатичних посад в Берні, Москві та Нью-Йорку.

Нагадаємо:

  • 22 червня 2015 австрійський дипломат Мартін Сайдік був призначений спецпредставником голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі замість швейцарського дипломата Хайді Тальявіні, яка займала цю посаду з 2014 року.