Кримчанам в Україні ніщо не загрожує – представництво президента в АРК

Новини
Админкордон з Кримом, Херсонська область Фото: dpsu.gov.ua

У постійному представництві президента в АРК спростували заяви представників окупаційної «влади» півострова про нібито загрози, які існують для мешканців Криму при перетині адмінкордону з півостровом і на материковій частині України, та наголосили, що кримчанам в Україні ніщо не загрожує.

Про це йдеться у заяві представництва президента в АРК, опублікованій у Facebook.

«У зв‘язку з твердженнями, що лунають від «чиновників» окупаційної адміністрації міста Севастополя у підконтрольних російській окупаційній адміністрації ЗМІ про нібито загрози, які існують для кримчан при перетині адміністративної межі з Херсонською областю, заявляємо, що громадянам України, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь нічого не загрожує на підконтрольній Україні території», – йдеться у заяві.

У представництві наголосили, що Україна рада вітати всіх своїх громадян і створює всі необхідні умови для мешканців тимчасово окупованих територій, а саме належні умови на контрольних пунктах в’їзду-виїзду, центри надання адміністративних послуг, право на освіту тощо.

«Жодних утисків кримчан на підконтрольній Україні території немає і не може бути. На підконтрольній Україні території не лише безпечно, а й демократично, Україна пропонує всім своїм громадянам рівні можливості, зокрема щодо подорожей вільним цивілізованим світом. Навпаки, нашим громадянам небезпечно проживати чи знаходитися на тимчасово окупованій території, адже це сіра зона, зона безправ‘я, де будь-кого можуть позбавити свободи за надуманими звинуваченнями», – заявили у відомстві.

Також у представництві президента висловили впевненість у тому, що особи, винні у порушеннях прав людини, вчиненні воєнних злочинів в Криму, діяльності, направленій на зміну державних кордонів і на шкоду територіальній цілісності України, рано чи пізно понесуть відповідальністьв українському суді.