Інтерпол відмовився розшукувати підозрюваних у викраденні Решата Аметова – Поночовний

Новини
Решат Аметов Фото: ctrcenter.org

Інтерпол відмовився оголошувати в розшук трьох підозрюваних у викраденні 3 березня 2014 року кримськотатарського активіста Решата Аметова, тіло якого зі слідами жорстоких тортур було виявлено через два тижні у Білогірському районі Криму.

Про це повідомив прокурор АРК Ігор Поночовний виданню Українська правда.

«Прокуратура АР Крим звернулася із відповідним запитом до Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Інтерполу для оголошення підозрюваних у міжнародний розшук та виставлення «червоних карток». Інтерпол, відмовивши в оголошенні у розшук підозрюваних, послався на заборону здійснення будь-якого втручання в діяльність політичного, воєнного релігійного або расового характеру, а також посилаючись на те, що використання каналів і можливостей організації не можливо у справах щодо створення та участі в не передбачених законом збройних формувань», – сказав Поночовний.

10 вересня 2019 року прокуратура АРК повідомила про розкриття викрадення Решата Аметова. Слідство назвало імена підозрюваних у викраденні активіста на площі Леніна в Сімферополі – це громадяни України Олександр Руденко і Олександр Баглюк та російський військовий пенсіонер Євген Скрипник, який далі воював на Донбасі під позивним «Прапор».

Нагадаємо: