В Україні переселенцям виплатили 106 мільярдів пенсійних боргів

Новини

Заступник міністра соціальної політики з питань євроінтеграції Сергій Ніжинський заявив, що в Україні налічується понад 1 млн 420 тисяч внутрішньо переміщених осіб (ВПО), а ВПО, які в різні роки не могли з певних причин отримувати пенсії, виплачено понад 106 млрд грн.

Про це Ніжинський заявив на Першому національному форумі з питань міграції та протидії торгівлі людьми в Києві, повідомляє Укрінформ.

«Ще з 2014 року до сьогодні понад 106 млрд грн було погашено. По суті, погашення на 90% відбулося», – сказав Ніжинський.

  • Влада взялася за вирішення пенсійної проблеми для громадян України з тимчасово окупованих територій Сходу і Криму. У Верховній Раді зареєстрований законопроєкт 2083-д про внесення змін до деяких законів України щодо реалізації права на пенсії, який повинен зняти багато болючих питань і сприяти реінтеграції жителів непідконтрольних територій. Зараз пенсіонери з окупованих районів Донбасу, Криму і Севастополя можуть розраховувати на свою пенсію тільки в разі отримання довідки тимчасово переміщеної особи. Новий законопроект звільняє від цього документа пенсіонерів з ОРДЛО, але не з Криму. Розібратися в перспективах вирішення пенсійної проблеми нам допоможуть Юрій СМЄЛЯНСЬКИЙ, економічний експерт Фонду «Майдан закордонних справ», і Олена ГЛУШКО, юрист ГО «Донбас SOS» – у програмі «Питання національної безпеки» (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська).