Зеленський запевняє, що без ексберкутівців Україна не отримала б своїх розвідників

Новини

Передача представникам ОРДЛО п’яти ексберкутівців, обвинувачених у вбивствах на Майдані, було умовою проведення обміну, і без їх видачі Україна не повернула б розвідників, які пройшли Дебальцеве.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в аеропорту «Бориспіль» під час зустрічі звільнених українців.

«З приводу беркутівців. Так, це умова «всіх на всіх», умова цього обміну. Ми забирали наших героїв. Це складне було рішення, рішення політичне, це правда. Я вважаю, що наші бійці, наші військові і журналісти всі є герої, і для нас пріоритет – повернути наших людей. Якби вони залишились (в Україні – ред.), ми б не отримали наших розвідників, хлопців, які були в Дебальцевому. Якби у мене було ще 100 беркутівців і мені б запропонували повернути одного розвідника, я б віддав 100 беркутівців і повернув живого розвідника», – сказав Зеленський.

Зеленський також запевнив, що передача в рамках обміну ексберкутівців «ніяк не буде впливати на справу Майдану».

«Справу Майдану ми закінчимо обов’язково», – пообіцяв він.

Україні передали 76 громадян, які утримувалися РФ і бойовиками ОРДЛО. У свою чергу, Україна видала 127 осіб.

  • Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід п’яти обвинуваченим у розстрілах на Майдані ексберкутівцям на особисте зобов’язання.
  • Відзначимо, що зазначені особи не є ні учасниками, ні жертвами конфлікту на Сході України. Злочини, які їм інкримінуються жодним чином не пов’язані з участю в зазначеному конфлікті, а також не пов’язані з сепаратизмом, крім того, всі вони є громадянами України.