Реальна зарплата українців в 2020 році зросте на 10% – Милованов

Новини
Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов Фото: me.gov.ua

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов очікує, що в 2020 році реальна зарплата українців зросте на 10%.

Про це Милованов написав на своїй сторінці в Facebook.

«Зростання заробітної плати високими темпами проходить вже четвертий рік поспіль – в цьому році за перші 11 місяців заробітна плата у реальному вимірі була на 9,6% вище, ніж в аналогічному періоді минулого року. Фактично, купівельна спроможність середньої заробітної плати вже значно перевищила докризовий рівень 2013 року», – написав міністр.

«З урахуванням високої ділової активності і попиту на ринку праці очікуємо, що темпи зростання реальної заробітної плати і в наступному році будуть залишатися високими – близько 10%», – додав він.

За словами Милованова, збільшення зарплат буде зменшувати міграцію працівників за кордон, а в певних галузях і певних регіонах, де є найбільший попит на працівників, люди будуть повертатися на батьківщину з-за кордону.

Він також вказав, що зростання зарплат стане поганою новиною для тих типів бізнесу, в яких не відбувається інвестицій в розвиток продуктивності, оскільки їх собівартість працівників буде зростати, а прибуток падати.

Милованов зазначив, що, згідно з прогнозом Мінекономіки, зростання ВВП за підсумками 2019 року становитиме 3,5%, а в наступному році економічне зростання прискориться до 3,7%.