У Каховці палили шини на акції протесту біля райвідділу поліції через вбивство місцевого жителя

Новини
Фото: most.ks.ua

У Каховці Херсонської області 4 січня влаштували акцію протесту біля райвідділу поліції, учасники якої палили шини і закидали будівлю петардами. Протестуючі обурені тим, що, на їхню думку, правоохоронці намагаються приховати деталі вбивства 1 січня місцевого жителя, свідком якого був один з поліцейських.

Про це повідомляє херсонського видання «Мост».

У перший день нового року загиблого Володимира Чебукіна, якому було 26 років, розстріляв цивільний чоловік його колишньої дружини. Трагедія трапилася після словесної перепалки через те, хто буде виховувати дитину жінки. Вітчим захотів забрати сина у його рідного батька.

Як пише видання, родичі убитого стверджують, що постріли були здійснені з трьох видів зброї і підозрюють, що стрільців насправді було кілька, оскільки в будинку якраз святкувала компанія друзів вітчима, в тому числі поліцейський.

Протестувальники вважають, що участь в події одного зі співробітників поліції може призвести до приховування деяких фактів вбивства.

Фото: most.ks.ua

Вдень відбулася зустріч начальника Каховського райвідділу поліції Олексія Войчека з каховчанами у справі про вбивство Володимира Чебукіна. Войчек повідомив про результати перевірки на поліграфі одного з основних свідків у справі, який є співробітником поліції. За результатами поліграфа, поліція повідомила, що свідок не стріляв в убитого.

Пояснення поліції присутніх біля райвідділу місцевим жителям не сподобалися, почалася стихійна акція протесту, в ході якої її учасники принесли і запалили шини, а також кидали в будівлю палаючі фаєри та фарбу.

Фото: most.ks.ua

За інформацією Відділу комунікації поліції Херсонської області, 3 січня Каховський суд заарештував підозрюваного у вбивстві на 60 діб без права внесення застави.

Як вказується, вранці 1 січня в Каховці 29-річний чоловік скоїв кілька пострілів з рушниці в живіт 26-річному місцевому жителю. Від отриманих вогнепальних поранень потерпілий через два дні помер. Зловмисник був затриманий в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Поліція кваліфікувала подію як замах на вбивство.

Як повідомив заступник начальника обласного главку поліції Микола Вербицький, в зв’язку зі смертю потерпілого злочин було перекваліфіковано на ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Подія набула резонансу, в зв’язку з чим було прийнято рішення про проведення досудового розслідування слідчим управлінням. Зараз призначено проведення низки необхідних досліджень і експертиз.

Також в ході першочергових слідчих дій встановлено, що на момент скоєння злочину підозрюваний відпочивав в одній компанії з працівником районного відділу поліції. В даний час відносно поліцейського призначено проведення службового розслідування, він відсторонений від виконання службових обов’язків, а Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за ст.365 КК України (перевищення повноважень).