Кримська правозахисна група з’ясувала особу затриманої ФСБ у Криму: 64-річна мешканка Севастополя

Новини

Кримська правозахисна група з’ясувала, що затримана в листопаді 2019 року працівниками ФСБ в окупованому Криму за підозрою «в державній зраді» жінка – це 64-річна мешканка Севастополя Галина Довгополая, яка народилася в Бахчисараї.

За даними прес-служби ФСБ РФ, жінка нібито була завербована українськими спецслужбами і за завданням Головного управління розвідки «цілеспрямовано здійснювала збір секретних відомостей військового характеру», пише Кримська правозахисна група.

27 листопада 2019 року «Ленінський районний суд» Севастополя щодо Галини Долгополої обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту строком на 2 місяці – до 26 січня 2020 року. Про це повідомлялося на офіційному сайті «суду» без зазначення персональних даних заарештованої.

Жінці інкримінують ст. 275 КК РФ, яка передбачає безальтернативне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 20 років.

  • В кінці 2019 року ФСБ РФ в окупованому Криму провела кілька затримань громадян України і РФ за підозрою в «шпигунстві» і «державній зраді».