В СБУ заявили, що запобігли вбивству спецслужбами РФ одного з колишніх командирів ЗСУ

Новини

Служба безпеки України заявляє, що попередила вбивство колишнього бойового командира ЗСУ у Харкові, яке мав вчинити завербований російськими спецслужбами колишній нацгвардієць.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Контррозвідка Служби безпеки України попередила у Харкові замах на вбивство одного з колишніх бойових командирів розвідпідрозділу батальйону ЗСУ, який був організований спецслужбами РФ», – йдеться в повідомленні.

СБУ повідомляє, що для виконання злочину російські спецслужби залучили харків’янина, який раніше проходив військову службу у Національній Гвардії України, однак «був звільнений через компрометуючі обставини». Завдання він начебто отримав під час короткотермінового виїзду до Росії.

За вбивство колишнього командира виконавцю була обіцяна грошова винагорода.

Згідно із повідомленням СБУ, харків’янин мав вчинити замах у багатоквартирному житловому будинку, де мешкає командир, заклавши саморобний вибуховий пристрій.

Його затримали з вибухівкою у цьому будинку. Потужність вибухового пристрою становила півкілограма тротилу та приводилася у дію за допомогою радіосигналу з автомобільної сигналізації. 

  • По 12 років ув’язнення отримали двоє обвинувачених у вбивстві полковника СБУ Олександра Хараберюша. Судове засідання відбулось 26 грудня 2019 року за участі присяжних. Слідство стверджує, що один з обвинувачених привіз вибухівку в Маріуполь, інший — зібрав її у єдиний пристрій. Обвинувачених звільнили з-під варти в залі суду під «особисте зобов’язання».