Бойовики конфіскують авто з українськими номерами на Донбасі – Східна правозахисна група

Новини
Автомобільні номери «ДНР» Фото: da-info.pro

На окупованій частині території Донецької області, підрозділи бойовиків «ДНР» так званої «Народної Міліції» почали конфіскацію транспортних засобів з державними автомобільними номерами України.

Про це повідомляє на сторінці «Східна правозахисна група».

Раніше бойовики «ДНР» і «ЛНР» оголосили про перереєстрацію всіх транспортних засобів знаходяться на підконтрольній їм території. Всі власники автомобілів повинні були пройти реєстрацію і отримати транспортні номера «ЛНР» і «ДНР».

Для водіїв, які відмовлялися проходити реєстрацію та отримувати номери, були розроблені штрафні санкції, в тому числі і конфіскація автомобіля.

«Нам відомо про 7 випадків конфіскації автомобілів у період з 01.01.2020 по 08.01.2020, але дані дії зафіксовані тільки на території ОРДО. На окупованій частині Луганської області, НВФ «ЛНР» продовжило перереєстрацію автомобілів до кінця лютого 2020 року», – повідомляє правозахисна група.

  • Бойовики «ДНР» почали змушувати жителів окупованих районів Донецької області перереєструвати транспортні засоби та отримувати номери самопроголошеної «республіки» ще в 2016 році.