Сім’я Олега Сенцова переїхала з окупованого Криму до Києва

Новини
Олег Сенцов з дочкою Аліною і сином Владом Фото: Facebook Олег Сенцов

Сім’я колишнього політв’язня Кремля, українського режисера Олега Сенцова переїхала з окупованого Криму до нього в Київ.

Про це Сенцов повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Я не дуже полюбляю говорити про моє особисте життя, але нещодавно відбулася важлива подія для нашої сім’ї. Нарешті ми з’єдналися: до Києва переїхала моя мама і син. З ним виявилося важче, тому що колишня дружина не хотіла його відпускати. Вона, до речі, етнічна українка, народилася на Івано-Франківщині, але прийняла анексію Криму», – зазначив режисер.

Він додав, що його син Влад на півострові перебував «не тільки у сумних умовах, але і під тиском пропаганди та брехні».

«Але два тижні в Україні йому вистачило, щоб ця пелена спала. Незважаючи на свою болячку, він гарно розуміється і сьогодні пішов у звичайну київську школу, в який є інклюзивне навчання», – розповів Сенцов.

Нагадаємо:

  • 7 вересня у київському міжнародному аеропорту «Бориспіль» зустріли українських політв’язнів і військовополонених моряків ВМСУ, яких доставити з Росії в результаті обміну утримуваних осіб між Україною та РФ. Офіс президента України опублікував список українців, які повернулися на батьківщину.
  • У листопаді 2019 року п’ятьом колишнім політв’язням, які після обміну з Росією повернулися в Україну, Фонд українського бізнесмена Віктора Пінчука придбав квартири в Києві. Йдеться про кримчан Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха та жителів окупованої Луганщини Артура Панова і Олексія Сизоновича. Через російську окупацію вони не мають можливості повернутися додому.