На Донбасі упродовж 2019-2020 років загинули 132 і поранені 716 військовослужбовців – ОГП

Новини
Фото: Facebook Генеральний штаб ЗСУ

На Донбасі упродовж 2019 року та в січні 2020 року внаслідок атак і обстрілів російських найманців в зоні проведення Операції об’єднаних сил загинули 132 українських військовослужбовця, ще 716 отримали тяжкі поранення.

За кожним фактом загибелі українських бійців відкрито і розслідується кримінальне провадження, повідомляє Офіс генерального прокурора (ОГП).

«Загалом упродовж 2019-2020 років через постійні атаки з боку незаконних збройних формувань на території Донецької області загинув 101 військовослужбовець, 519 отримали тяжкі поранення, у Луганській області – 31 та 197 відповідно», – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що Офіс Генерального прокурора контролює хід розслідування та судового розгляду за кожним фактом загибелі військовослужбовців в зоні проведення ООС від обстрілів незаконних збройних формувань «ДНР» та «ЛНР».

Нагадаємо:

  • 14 січня на Донбасі в зоні провдення ООС внаслідок обстрілів російських окупантів поранення отримали двоє українських військовослужбовців.
  • 15 грудня на Донбасі внаслідок обстрілів російських окупантів загинув український боєць.
  • 16 січня в зоні проведення Операції об’єднаних сил в результаті обстрілу українських позицій російськими найманцями загинув український військовослужбовець.