Журналіст Ібрагімов назвав причину 34-літньої заборони на в’їзд до окупованого Криму

Новини
Тарас Ібрагімов Фото: Стас Юрченко, Ґрати

Причиною заборони на в’їзд на 34 роки в окупований Крим і Російську Федерацію для журналіста Тараса Ібрагімова послужив адміністративний протокол за незаконну трудову діяльність.

Про це пише сайт Крим.Реаліі.

За словами Ібрагімова, 18 травня 2019 року співробітники російського Центру з протидії екстремізму фіксували його на камеру, коли він вів стрім для Крим.Реаліі траурного мітингу в День пам’яті жертв депортації кримських татар в Сімферополі.

Пізніше, 30 травня, зазначив Ібрагімов, співробітники ОМОНу затримали його біля будівлі «Київського районного суду» в Сімферополі, звідки доставили в управління з питань міграції МВС Росії в Криму, де його оштрафували на дві тисячі рублів за статтею 18.10 КоАП Росії.

«Співробітники міграційної служби розповіли мені тоді, що до них потрапила заяву на мене про незаконну трудову діяльность, показали мені оперативне відео, яке зняв співробітник Центру «Е». На відео я стояв зі смартфоном і в прямому ефірі брав коментар у Нарімана Джеляла з приводу траурного мітингу. Тоді ж співробітники Федеральної міграційної служби склали на мене протокол і оштрафували на дві тисячі рублів і порадили отримати акредитацію в МЗС (Росії. – ред.) для офіційної роботи », – розповів журналіст.

За словами Ібрагімова, він через кілька днів сплатив штраф і ще протягом місяця працював у Криму. Під час чергового відрядження 19 січня 2020 року на адміністративному кордоні з Кримом співробітник прикордонної служби ФСБ Росії вручив журналісту повідомлення про заборону на в’їзд в Росію і окупований Крим до 30 травня 2054 року.

«Дата 30 травня 2054 року в цьому повідомленні підтверджує, що приводом для заборони на в’їзд послужив адміністративний позов і штраф від 30 травня 2019 року», – пояснив журналіст.

  • ФСБ заборонила українському журналісту Тарасу Ібрагімову в’їзд на територію Росії і окупованого Криму до 2054 року. Відповідне сповіщення співробітники прикордонної служби ФСБ вручили журналісту 18 січня на адмінкордоні з півостровом.