На роботу в Міноборони не допустили кримчанку зі зв’язками в ФСБ – СБУ

Новини

Військова контррозвідка Служби безпеки України завадила працевлаштуванню на відповідальну посаду до Міністерства оборони кримчанки з російським паспортом та зв`язками зі спецслужбами країни-агресора.

Про це пише прес служба СБУ.

«Оперативники СБУ встановили, що протягом кількох років до тимчасової анексії кримського півострова українка проживала за кордоном. Відразу після подій 2014 року жінка повернулася в Крим, де отримала російський паспорт нібито для оформлення нерухомості.

Невдовзі вона переїхала до Києва. Проте осісти на материковій частині України не поспішала – вона не мала ані постійного місця заробітку, ні джерела доходів.

У цей час кримчанка часто виїздила до Росії та до тимчасово окупованого півострова, де зафіксовані її контакти з представниками спецслужб країни-агресора. Саме після однієї з таких подорожей жінка раптово вирішила працевлаштуватися до Міністерства оборони України.

Вона претендувала на одну із керівних посад у підрозділі департаменту держзакупівель відомства. Ця ділянка роботи передбачає доступ до секретної інформації в оборонній сфері та пряму комунікацію з високопосадовцями країн-членів НАТО.

Претендентка навіть встигла пройти кілька відбіркових етапів для остаточного зарахування на посаду, але проведена Службою перевірка встановила обставини, які несумісні з державною службою в Міноборони.

Жінка «забула» вказати, що має паспорт РФ, знайомих з ФСБ та не повідомила зміст розмов із ними. Співробітники СБУ провели з нею бесіду та «попередили про кримінальну відповідальність за державну зраду», – повsдомляє прес-служба CБУ.

Відповідно до ст. 111 Кримінального кодексу дії на шкоду національним інтересам, вчинені за злочинним завданням іноземної сторони караються позбавлення волі на строк до 15 років.

  • Контррозвідка Служби безпеки України викрила завербованого спецслужбами РФ військового-контрактника Збройних сил.