Investment nanny від $100 млн: Зеленський пообіцяв державний захист іноземним інвесторам

Новини

Кожен інвестор, хто вкладе в Україну від $100 млн, стане учасником програми «investment nanny» (інвестиційна няня).

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своїй промові на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

«Кожному інвестору, великої компанії, яка приведе в Україну 100 млн доларів плюс, ми забезпечимо окремий договір з державою. Саме держава буде вас захищати. У вас буде менеджер – investment nanny, менеджер, який говорить на 5 мовах, і 24 години/7 днів в тиждень буде з вами працювати. Будь-яке питання, будь-яка проблема – у вас буде контакт з цим менеджером. І ніяких проблем», – розповів Зеленський.

За його словами, Україна за останні роки не відступила, а взяла відстань «для рішучого економічного стрибка».

Він зазначив, що в України амбітні плани – стати лідером східної і центральної Європи.

«За ці роки Україна зробила кілька кроків назад. Але ми не відступили, ми взяли відстань для розбігу і рішучого економічного стрибка», – зазначив Зеленський.

За його словами, нова «українська влада створює рівні правила гри для всіх, очищає судову систему, діджіталізірует процеси, втілює життєво важливі реформи і приймає життєво важливі закони».

Всесвітній економічний форум в Давосі проходить 21-24 січня.

  • Президент України Володимир Зеленський 22 січня виступив з промовою в рамках зустрічі Всесвітнього економічного форуму в Давосі. У планах Зеленського також зустріч з лідерами іноземних держав, представниками бізнесу та міжнародних фінансових організацій.
  • Вже 23 січня президент України планує поїхати в Ізраїль з робочим візитом. 
  • На форумі 21 січня виступили президент США Дональд Трамп і шведська активістка Грета Тунберг. У списках головних спікерів також: президент України Володимир Зеленський, канцлер Німеччини Ангела Меркель, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, генсекретар ООН Антоніу Гутерріш, голова Європейського центрального банку Крістін Лагард. Президент Росії Володимир Путін на форум не полетів.