На Донбасі у січні знищені 27 окупантів – штаб ООС

Новини

На Донбасі протягом січня у зоні проведення Операція об’єднаних сил (ООС) знищені 27 російських окупантів, ще 56 були поранені.

Про це повідомляє штаб ООС.

«За даними розвідки, втрати російсько-окупаційних військ протягом січня 2020 року склали: безповоротними – 27 осіб; пораненими та травмованими – 56 осіб; озброєння та військової техніки – 5 одиниць (2 автомобіля «Урал», 2 БПЛА та один міномет)», – йдеться у повідомленні.

Такі втрати у лавах російських окупантів у штабі ООС пояснили тим, що у разі загрози життю та здоров’ю, захоплення територій, прориву ворожих розвідувально-диверсійних груп військовослужбовці Об’єднаних сил дають адекватну відповідь, відкриваючи вогонь по противнику.

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, через некомплект особового складу російське окупаційне командування продовжує активні рекрутингові заходи на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

«Одночасно з агітаційною кампанією із залученням усіх місцевих медіа ресурсів окупанти через військові комісаріати здійснюють збір даних на підприємствах та у т.зв. «державних» установах про осіб, які можуть підлягати примусовому призову на військову службу», – йдеться у повідомленні.

За даними ГУР, наразі некомплект особового складу російських окупаційних військ частково покривається за рахунок найманців з РФ, що пов’язано з відсутністю достатньої кількості добровольців з місцевого населення. Також командири підрозділів 1-го та 2-го армійських корпусів ЗС РФ приховано від командування утримують на службі осіб з кримінальним минулим.

Нагадаємо: