У Вінниці переселенці збудують для себе багатоквартирний будинок, міськрада виділить землю

Новини
Фото: Facebook Вінницька міська рада

Вінницька міська рада погодилась виділити земельну ділянку, видати містобудівні умови та надати кошти на розробку проектно-кошторисної документації будівництва багатоквартирного будинку для вимушено переміщених осіб (ВПО). Проект планується реалізувати протягом трьох років. Участь у будівництві також будуть брати і самі переселенці.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

Депутати Вінницької міської ради 31 січня на сесії схвалили Угоду про соціальне партнерство в будівництві житла для переселенців.

У документі йдеться про проект будівництва багатоквартирного житлового будинку по вулиці Сергія Зулінського. Також, за повідомленням міської ради, в угоді передбачені умови реалізації проекту та відповідальність усіх сторін.

Угода тристороння: Вінницька міська рада, Громадська організація «Об’єднання переселенців «Спільна справа» та обслуговуючий кооператив «Житлово-будівельний кооператив «Спільна справа».

Міська рада має надати земельну ділянку, видати містобудівні умови й обмеження відповідно до діючої містобудівної документації, виділити кошти на фінансування розробки проектно-кошторисної документації, сприяти в отриманні технічних умов та дозвільних документів на виконання будівельних робіт.

Будівельний кооператив «Спільна справа» будуватиме багатоквартирний житловий будинок за власні кошти після отримання всіх необхідних дозвільних документів від міської ради. Також вживатиме заходи щодо прийняття закінченого будівництва багатоквартирного житлового будинку в експлуатацію, підключення інженерних мереж будинку.

Термін реалізації проекту – до трьох років.

«Нарешті після декількох років активного лобіювання цього питання, прийнято рішення. Міська рада виділяє землю для будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб», – йдеться в повідомленні на сторінці у Facebook об’єднання «Спільна справа».

Нагадаємо:

  • 4 листопада 2019 року програмі «Питання національної безпеки» (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська) очільник «Спільної справи» Юрій Зиков розповідав про те, що питання з виділенням землі у Вінниці для будівництва будинку для перселенців не вирішується вже протягом кількох років.