З’явився постер стрічки про моряків тральщика «Черкаси» під час анексії Криму

Новини
Морський тральщик ВМСУ «Черкаси» U311 фото: blackseanews.net

Державне агентство з питань кіно України представило новий постер військової драми про героїчний тральщик «Черкаси», який утримав український прапор на своєму флагштоку під час анексії Криму.

«Презентовано постер фільму «Черкаси». У широкий кінотеатральний прокат стрічка виходить 27 лютого, у 6-ту річницю анексії Криму. Повнометражний художній фільм Черкаси фільм/Cherkasy film режисера Тимура Ященка заснований на реальних подіях весни 2014 року. Однойменний мінний тральщик, заблокований російськими військами в бухті озера Донузлав під час анексії Криму, три тижні чинив опір ворогу і став єдиним із 9 українських кораблів, що не спустив державний прапор. Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно», – йдеться в повідомленні.

  • 24 березня 2014 року, після захоплення російськими військовими корабля «Костянтин Ольшанський», «Черкаси» залишався єдиним військовим кораблем на озері Донузлав під українським прапором.
  • 25 березня ввечері російські військові захопили корабель. Штурмували за допомогою двох вертольотів Мі-35 та трьох швидкісних катерів. Штурм тривав понад дві години.
  • Фільм розповідає історію Мишка та Лева, двох хлопців із сільської місцевості України, які з різних причин опиняються на воєнному кораблі ВМС України «Черкаси», дислокованому на кримському озері Донузлав, під час окупації Криму в 2014-му році.