Під час атаки бойовиків на Донбасі місія ОБСЄ зафіксувала 2300 вибухів

Новини

Вранці 18 лютого під час атаки бойовиків на спостережні пости Об’єднаних сил України поблизу Золотого на Луганщині Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 2300 вибухів чи залпів.

Про це йдеться в позачерговому звіті СММ ОБСЄ.

«Вранці 18 лютого, приблизно з 05:30 до 11:30, під час патрулювання в районі Золотого (підконтрольне уряду, 60 км на захід від Луганська), на передніх патрульних базах у Кадіївці (колишній Стаханов, не підконтрольний уряду, розташований за 50 км на захід від Луганська) та Попасній (під контролем уряду, 69 км на захід від Луганська) і за допомогою своїх камер СММ зафіксувала помітний стрибок у кількості порушень режиму припинення вогню в цьому районі, включаючи понад 2300 вибухів».

Близько 12:00 місія скерувала в той район безпілотний літальний апарат дальнього радіусу дії. Його кадри аналізують. У щоденному звіті СММ ОБСЄ дасть більш детальну інформацію за результатами спостережень.

У НАТО продовжують закликати РФ вивести свої війська з Донбасу і припинити підтримку сепаратистів.

  • В результаті ранкової атаки російських найманців на Донбасі один український військовий загинув, троє дістали поранення, ще двоє контужені.
  • У Києві 18 лютого за результатами засідання Ради національної безпеки і оборони України пройшов  брифінг за участю секретаря РНБО, керівництва Генерального штабу ЗСУ, Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України.
  • Вранці, 18 лютого, збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний.