Бойовики 11 раз обстріляли українські позиції. Активізували снайперів

Донбас
АТО ООС

Упродовж минулої доби, 19 лютого, бойовики в Донбасі вкотре порушили Мінські домовленості й 11 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил. Окупанти застосували міномети калібру 120 мм та 82 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Про це повідомили у штабі в четвер, 20 лютого.

Крім того, було зафіксовано активність снайперської пари.

«У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник здійснив вісім обстрілів по нашим позиціям, а саме: неподалік Мар’їнки – зі станкового протитанкового гранатомету – 12 пострілів; поруч з Лебединським – з міномету калібру 82 мм противник випустив 15 мін, а також вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї; неподалік Славного – працювала снайперська пара, а також вівся вогонь зі стрілецької зброї; поруч з Василівкою – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; поблизу Широкиного – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї; двічі в районі населеного пункту Красногорівка – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; неподалік Новотроїцького – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ще три обстріли було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», а саме: два рази в районі населеного пункту Луганськ та поруч з Оріховим.

«Вчора, 19 лютого, внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення», – додають військові штабу.

З початком доби, 20 лютого, окупанти з міномету калібру 120 мм, а також озброєння БМП та гранатометів різних систем обстріляли захисників Новомихайлівки.

«За поточну добу втрат немає», – резюмували українські бійці.

  • Російсько-окупаційні війська у середу, 19 лютого, вели обстріли поблизу Лебединського та Луганського.