Окупаційна «прокуратура» Криму вручила «застереження» сестрі Мустафи Джемілєва

Новини
Фото: hromadske.ua

Ветерану кримськотатарського національного руху, сестрі лідера кримських татар Мустафи Джемілєва Ділярі Сейтвеліевой «прокуратура Бахчисарайського району» окупованого Криму вручила застереження про неприпустимість ектремізма.

Про це пише сайт Крим.Реаліі.

«Прихильники Меджлісу на території Бахчисарайського району в період з 23 по 26 лютого готують акції екстремістського характеру, спрямовані на дестабілізацію ситуації на території республіки, масові несанкціоновані заходи з використанням екстремістської і націоналістичної символіки, приурочені до річниці загибелі першого муфтія Криму Н. Челебіджихана,« День кримськотатарського опору російської окупації», – йдеться в тексті документа.

В «прокуратурі» стверджують, що Діляра Сейтвеліева є «учасником (організатором) зазначених масових заходів».

У застереженні йдеться, що в разі невиконання вимог вона буде притягнута до відповідальності.

«Я часто змушена бувати в Києві. Але, приїхавши в цей раз, ми у мене вдома організували зустріч з нашими талановитими молодими поетами Сейчре Кокча і Майї Сафет, на яку зібралося кілька десятків наших друзів-співвітчизників. Напевно, це розцінюється як недозволена активність. Знаю, ще одну людину, якій не вперше приносять таке «застереження», – розповіла Діляра Сейтвеліева.

  • Керівництво Постійного представництва президента України в АР Крим зустрілося з членами Меджлісу, представниками Світового конгресу кримських татар, делегатами Курултаю і членами громадських організацій. Говорили про участь кримських татар у діяльності органів державної влади та формуванні державної політики щодо окупованих територій, про визначення статусу кримської автономії та про визволення кримських політичних в’язнів.