На Донбасі найманці РФ знову обстріляли позиції ВСУ

Новини
АТО ООС

Від початку поточної доби станом на 12:00 ворог уже вісім разів порушив режим припинення вогню. У семи випадках збройні формування РФ використовували заборонене важке озброєння, випустивши при цьому 18 мін 120- та 33 міни 82-мм калібрів.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Міноборони.

Так, на донецькому напрямку, ворог випустив 10 мін 120-мм калібру по позиціях українських захисників неподалік Красногорівки, а з 82-мм міномета, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї вів вогонь по українських захисниках неподалік Павлополя.

Також окупаційні війська обстріляли з 82-мм міномета оборонців Лебединського, випустивши при цьому 13 мін.

Крім того, з ручного протитанкового гранатомета ворог обстріляв наші позиції в районі Новотроїцького.

На луганському напрямку зі 120-мм мінометів, станкових протитанкових та автоматичних гранатометів окупаційні війська обстріляли наші позиції поблизу населених пунктів Оріхове та Луганське.

Зокрема, з 82-мм мінометів та іншого піхотного озброєння противник вів вогонь по наших захисниках неподалік Травневого та Новотошківського.

«Майже на всі обстріли противника українські захисника надавали адекватну відповідь з чергових вогневих засобів та неухильно дотримуючись Мінських домовленостей. За наявною інформацією, бойових втрат з боку наших сил внаслідок обстрілів противника немає», – йдеться в повідомленні.

  • Під керівництвом штабу Південного військового округу ЗС РФ на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях проводяться збори з командирами батальйонів (дивізіонів) російських окупаційних військ.