Денисова: За шість років війни на Донбасі загинули понад 13 тисяч українців, в тому числі понад 3 тисячі цивільних осіб

Новини
Фото: presalibera.net

За шість років з початку війни на Донбасі загинули понад 13 тисяч громадян України, в тому числі понад 3 тисячі цивільних осіб і 146 дітей.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова, виступаючи на міжнародній конференції «Захист мирного населення в збройних конфліктах», передає Офіс омбудсмена України.

За словами Денисової, за шість років війни на Донбасі Україна втратила понад 13 тис. осіб, понад 3 тисяч цивільних осіб і 146 дітей. Крім цього, 5 тисяч українських співгромадян числяться зниклими без вести, а число поранених перевищує 7 тис. осіб.

Омбудсмен також повідомила, що в результаті війни на Донбасі майже 1,5 млн громадян України змушені були покинути свої будинки і стати внутрішньо переміщеними особами (ВПО).

У свою чергу заступник глави Моніторингової місії ООН з прав людини Бенжамін Моро уточнив, що за шість років війни на сході України загинули понад 3350 мирних жителів, серед них – 147 дітей.

«За 6 років понад 3350 мирних жителів були вбиті. Понад 7 тисяч людей отримали поранення. Серед них – 147 дітей загинули, поранені 383 дитини», – цитує Моро агентство Укрінформ.