На Донбасі загинув український військовий: ракета влучила в автомобіль ЗСУ, шестеро поранені

Новини
АТО ООС

1 березня в районі військових дій на Донбасі в результаті ворожих обстрілів загинув український військовослужбовець, троє поранені і троє отримали бойові травми.

Про це повідомляє штаб ООС.

Відзначається, що причиною загибелі одного, поранення двох і травм двох військових стало влучення протитанкової керованої ракети в кабіну автомобіля ЗСУ.

За даними штабу ООС, російські окупанти застосували протитанковий ракетний комплекс, помітивши автомобіль ЗСУ, коли той віз продукти до позицій українських захисників поблизу населеного пункту Нижньотепле (Луганська область).

«З огляду на те, що відстань до українських військових становила близько 3500 метрів, цілком ймовірно, що прицільний вогонь на поразку по ньому вів підготовлений оператор-навідник ПТРК збройних сил Російської Федерації, а не поспішно навчена донедавна ще колишня цивільна людина», – написали в штабі.

Повідомляється, що за поточну добу збройні формування Росії провели п’ять обстрілів, ведучи вогонь по позиціях об’єднаних сил з мінометів калібру 82 мм, протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

46 окрема десантно-штурмова бригада повідомила в Facebook про загибель сержанта Руських Сергія Миколайовича, який народився 31 січня 1979 у Маріуполі, захищав рідний Донбас з 2018 року. Вдома на нього чекали батьки, дружина і маленька дитина.

  • 28 лютого на Донбасі в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) внаслідок обстрілів російських окупантів загинув український військовослужбовець, ще один був поранений.