Обговорення законопроекту про референдум може розпочатися протягом двох тижнів – заступник голови Верховної Ради

Новини

Обговорення законопроекту про всеукраїнський референдум може розпочатися через два тижні.

Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук, пише Інтерфакс-Україна.

«Його у вівторок-середу, після юридичної угоди, буде розміщено на сайті парламенту для того, щоб всі, хто хоче, могли з ним ознайомитися, приєднатися і, я гадаю, через тиждень-два ми можемо провести обговорення цього законопроекту», – сказав Стефанчук на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту в понеділок.

За його словами, паралельно триває переклад законопроекту англійською мовою, щоб передати законопроект на рецензування до провідних інституцій зарубіжних країн, які займаються прямою демократією, для отримання їхніх висновків щодо цього законопроекту.

Стефанчук нагадав, що законопроект про всеукраїнський референдум – це перший документ із переліку законопроектів, пов’язаних із народовладдям.

  • Партія «Слуга народу» готує п’ять законопроектів, які передбачають введення в Україні народовладдя. Це законопроекти про всеукраїнський та місцевий референдуми, про введення законодавчих ініціатив народу, про народне вето.
  • 28 лютого робоча група Верховної Ради з питань розробки законопроектів у сфері народовладдя схвалила остаточний варіант законопроекту «Про всеукраїнський референдум», який планують винести на громадське обговорення.