Зеленський в Раді розкритикував уряд і силовиків

Новини

Президент України Володимир Зеленський, виступаючи у Верховній Раді, розкритикував уряд Олексія Гончарука та правоохоронні органи.

«Цей уряд має здобутки. Це зниження інфляції, облікової ставки НБУ, боротьба з тіньовими ринками, зокрема, гральний бізнес та нелегальні АЗС, приватизації держпідприємств, які розкрадалися всі ці роки. Це кредити великому та середньому бізнесу, зменшення ролі держави в економіці нашої країни. Але правда в тому, що сьогодні українцям цього замало. І це правда. Але не красти замало. Це уряд нових облич, але облич замало. Потрібні нові мізки та нові серця. Цей уряд знає, що робити, але знати замало. Потрібно дійсно дуже багато працювати. Ми повинні визнавати помилки. Є враження, що економіка брала розгін, але спіткнулась і ризикує проїхатися обличчя по землі. За два місяці після нового року невиконання держбюджету майже 16 млрд гривень. 13 із них це провал надходжень від митниці. Бізнес приречено сигналізує, що контрабанда не зникла», – сказав Зеленський про уряд.

«Я хотів би зробити нашим правоохоронним органам два подарунки. Перший – це календар, він має нагадати вам, що надворі вже весна (у передвиборчій програмі команда Зеленського використовувала салоган «Прийде весна, саджати будемо» -ред). Другий – це Кримінальний кодекс. Є підозра на те, що дехто його не має. На жаль. Сподіваюсь, він стане вашою настільною книгою. На зустрічі влітку ви казали: у нас все є, потрібна лише політична воля. Я вам її дав. Потрібно, ви казали, скасувати телефонне прав. Будь ласка. Ніхто зверху не спускає прізвища, на які треба звернути увагу. У нас 6 органів, які мають забезпечувати порядок, невже не вистачає ще одного?», – сказав президент, пише УП.

  • О 16.00 почалося позачергове засідання Верховної Ради, скликане на вимогу президента Володимира Зеленського.
  • Проект постанови про відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука, що в разі прийняття документа буде означати автоматичну відставку всього складу уряду, у Верховній Раді зареєстрований 4 березня. Згідно з порядком денним, на засіданні планується розгляд питання про Кабінет міністрів України.