Обстріли в зоні ООС: загинули троє українських бійців, ще дев’ять поранені

Новини

На Донбасі за минулу добу внаслідок обстрілів російських найманців в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) загинули троє українських бійців, дев’ять військовослужбовців отримали поранення та бойові травми.

Про це повідомляє штаб ООС.

«10 березня російські окупанти обстріляли з протитанкового ракетного комплексу військовий вантажний автомобіль одного з підрозділів Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Піски. Внаслідок влучання протитанкової керованої ракети у вантажівку один український захисник загинув на місці. Згодом ще один військовослужбовець помер від отриманих поранень. Сім військових зазнали поранення різного ступеня важкості, ще одного захисника госпіталізовано з бойовим травмуванням», – йдеться у повідомленні.

Крім того, внаслідок ворожих обстрілів українських позицій один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув та ще один отримав бойове травмування.

Як зазначили в штабі, обстріл українських захисників російськими окупантами із застосуванням ПТРК в районі населеного пункту Піски не залишився без відповіді з боку наших військових.

Завдяки застосуванню сучасних оптико-електронних приладів, які нещодавно надійшли на озброєння українських підрозділів, військові помітили відхід бойового розрахунку ПТРК противника із житлового сектору окупованого населеного пункту, який російські окупанти прикривали вогнем зі своїх позицій.

«Підрозділи Об’єднаних сил застосували всі наявні чергові засоби ураження для повного придушення вогневої активності російсько-окупаційних військ та знищення розрахунку ПТРК, який підбив автомобіль із українськими воїнами. По позиціям противника, з яких вівся вогонь, було нанесено низку ударів, за результатами яких, уся вогнева активність ворога була припинена. Розрахунок ПТРК, як бойова одиниця, перестав існувати – один оператор був вбитий, інший важко поранений», – повідомили у штабі.

Після закінчення бою, з уражених позицій противник почав вивозити вбитих та поранених. Всього було задіяно до чотирьох медичних евакуаторів. Втрати противника на цій ділянці склали до трьох вбитих та до п’яти поранених різного ступеня важкості.

Нагадаємо:

  • 9 березня на Донбасі внаслідок обстрілів російських окупантів в зоні проведення ООС отримав бойове ураження український військовослужбовець.