Затримано угруповання, яке продавало боєприпаси і вибухівку в зоні проведення ООС – СБУ

Новини

Служба безпеки України блокувала у районі проведення операції Об’єднаних сил діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на незаконному збуті вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки. За попередніми даними слідства, учасники групи, до складу якої входило 5 мешканців Донецької області, займалися нелегальною реалізацією засобів ураження. Своїх клієнтів вони підшукували через особисті зв’язки у кримінальних колах.

Про це пише пресслужба СБУ.

Оперативники спецслужби задокументували факти протиправного збуту 2 гранатометів РПГ, 2 автоматів АК-74, гранатометного пострілу ВОГ, гранати Ф-1 та кілька сотень бойових набоїв.

Під час спецоперації правоохоронці затримали у Бахмуті відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України всіх учасників угруповання на спробі збуту протитанкового гранатомета РПГ-22, майже 5 кг пластиду, автомата Калашникова, саморобного вибухового пристрою та набоїв для вогнепальної зброї. За цей арсенал ділки планували одержати 55000 гривень, пише СБУ.

Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення каналів походження військових засобів ураження і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності. Спецоперація проводилась Головним управлінням Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури.

  • Контррозвідники Служби безпеки України затримали під час перетину державного кордону керівника агентурної мережі ГУ Генштабу ЗС РФ – українського громадянина, колишнього військовослужбовця ЗС України. Зловмисник планував виїзд у Росію для звіту перед кураторами про виконання розвідувальних завдань.