В Київській області введено режим надзвичайної ситуації

Новини

На засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської обласної державної адміністрації сьогодні в зв’язку з коронавірусом було ухвалено рішення про введення режиму надзвичайної ситуації.

Про це повідомляє пресслужба Київської обласної державної адміністрації.

«Проаналізувавши епідемічну ситуацію на території Київської області, спричинену вірусом COVID-19, вирішили класифікувати її як «Медико-біологічну надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня». Та тимчасово ввести на території Київської області режим надзвичайної ситуації», – йдеться в повідомленні ОДА.

Керівником робіт з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня призначили заступника голови КОДА Олега Торкунова, а керівником штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації – директора Департаменту охорони здоров’я КОДА Максима Іонова.

«В умовах, коли треба максимально зосередитись на боротьбі із COVID-19, на обласному рівні вживаємо всіх заходів. Першочергово, таких, що стосуються підтримки медичних працівників, матеріально-технічного забезпечення лікарень та інформаційного забезпечення населення. Вже працює гаряча лінія у Департаменті охорони здоров’я КОДА. За телефоном: 0456-31-00-46 лікарі-консультанти надають необхідну інформацію про коронавірус та про допомогу у разі підозри на COVID-19», – зазначив тимчасовий виконувач обов’язків голови Київської облдержадміністрації Василь Володін.

  • Станом на 20:00 17 березня в Україні лабораторно підтверджено 14 випадків COVID-19, з них 2 летальних, пише МОЗ.
  • За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України отримано 14 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (10), Житомирська (1), Київська (1) області та м. Київ (2).
  • Із виявлених 17 березня:
  • ▫Київська обл. (1) – 44-річний чоловік, що був закордоном;
    ▫Чернівецька (6) – 33-річна жінка (летальний), особи віком 31, 10, 18 років, двоє дітей віком рік і десять місяців та шість місяців.
  • Усі з них є контактними особами раніше підтвердженого випадку.