У Херсоні відправили на карантин бригаду медиків, яка на виклик приїхала без засобів захисту

Новини
Фото: РИА Новости / Илья Питалев

У Херсоні «швидка» медичної допомоги без засобів підвищеної захисту прибула на виклик сім’ї, у членів якої була висока температура. Пацієнти не повідомили диспетчеру, що повернулися з-за кордону. Тому медикам доведеться провести в карантині 14 днів.

Про це в Facebook повідомив директор департаменту здоров’я Херсонської ОДА, депутат облради Віктор Короленко.

«Вчора, до екстреної швидкої допомоги надійшов виклик із скаргами на високу температуру у членів родини, що проживає в Херсоні. Громадяни приховали інформацію від диспетчера, щодо свого нещодавнього перебування за кордоном. Тож на виклик «швидка» виїхала без засобів підвищеного захисту…Результат: бригада «швидкої» перебуватиме на карантині 14 днів! Закликаю до відповідальністі за інформацію, що надаєте, інакше нікому буде виїжджати на виклики! Усі бригади «швидкої» опиняться на карантині!!!», – йдеться в повідомленні.

Директор департаменту просить жителів області бути чесними і правдиво відповідати на питання операторів екстреної швидкої допомоги під час спілкування.

Він також нагадав, що діє Закон про протидію поширенню коронавірусної інфекції в Україні, який передбачає суворе покарання за порушення режиму карантину і за недотримання санітарних норм.

В Херсоні госпіталізовано 7 осіб з підозрою на зараження коронавірусом COVID-19.

  • Станом на ранок 19 березня в Україні лабораторно підтверджено 16 випадків COVID-19, з них 2 летальних: Чернівецька – 10 випадків (1 летальний) Житомирська – 1 (летальний) випадок Київська – 2 випадки Донецька – 1 випадок м. Київ – 2 випадки.
  • Упродовж 18 березня до Центру громадського здоров’я надійшло 79 підозр на COVID-19 та було доставлено 128 зразків. Протестовано 35 зразків, отримано 2 позитивні (Київська та Донецька області) на COVID-19. Вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України досліджує не лише зразки людей, яким встановлено підозру, а і встановлених контактних осіб.
  • Всього з початку 2020 року надійшло 260 повідомлень про підозру на COVID-19. У світі зареєстровано 218 815 випадків захворювання COVID-19, з них 84 114 осіб одужали; за межами Китаю зафіксовано 137 677 випадків.